Hama uRage Reaper NXT Ревю

Hama uRage Reaper NXT

Известно време обмислях на коя мишка да направя ревю. Исках да ви покажа нещо, което не попада толкова много под светлината на прожекторите, но в същото време е интересно и на добра цена.

Поради тези причини избрах един гейминг мишок на Hama – голяма фирма, която се занимава с производството на огромно количество аксесоари – клавиатури, мишки, чанти, кабели, адаптери и дребна електроника като карти памет например. Hama са обединили геймърските си продукти под наименованието uRage и този случай не е изключения. В момена ви представям Hama uRage Reaper NXT.

uRage Reaper NXT

Мишката разполага с оптичен сензор от Avago с честота от 4000 dpi, което е напълно достатъчно за голяма част от геймърите. В момента топ мишките на пазара достигат 16000 DPI, но много малко хора реално могат да ги оползотворят, а и става дума за други ценови диапазони. В uRage Reaper NXT се използват суичове от Omron, които са добре известен производител на продукти в тази област и би трябвало да имат дълъг живот.

Мишката разполага с 6 бутона, като един от тях служи за превключване на нивата на чувствителност – 800, 1600, 2400 и 4000 dpi. Тези цифри са нагласени по подразбиране, но можете да ги промените. Колкото по-висока е стойността на DPI за вашата мишка, толкова по-бързо ще се движат управляваните с нея обекти. В днешно време стандартните негеймърски мишки разполагат с чувствителност от 800 или 1000 DPI.

Всички 6 бутона могат да бъдат настройвани как да бъдат използвани в различни игри, както и при ежедневна работа с компютър. Кабелът на мишката е с дължина 1.6м, свързването е чрез USB и има оплетка.

Характеристики

  • Оптичен сензор Avago с 4000 DPI
  • Omron суичове
  • 6 бутона
  • Бутон да превключване на DPI (800/1600/2400/4000)
  • 1.6м кабел
  • Тефлонови крачета

Светодиодни светлини

До тук нищо ново – стандартни характеристики за мишка от среден клас. Това, което ми привлече вниманието обаче е наличието на светодиодни светлини разположени в мишката.

uRage Reaper NXT може да свети в 7 цвята – червен, лилав, зелен, жълт, светло синьо, тъмно синьо и бяло. Чрез специален софтуер на Hama можете да настроите светлините. Дали да свети постоянно един цвят, дали да се сменят, дали да има дишащ ефект, както и през какво време да се случват нещата. Софтуерът може да бъде свален от официалният сайт на Hama или може да бъде инсталиран от малкия диск, който идва заедно с мишката.

След като смените нивото на чувствителност се сменя и цвета на LED осветлението при скрола на мишката. На най-ниската стойност, 800 DPI, отговаря зеления цвят, при 1600 е червен, при 2000 е син, а при 4000 е жълт. По този начин по всяко време можете да знаете с каква чувствителност играете.

Откъм ергономичност uRage Reaper NXT ми е удобна. Голяма е и бързо свикнах с нея. Бутоните са добре разположени, но се усещат малко евтини. При използването им си личи, че има разлика в качеството на изработка между мишка за 37 лв и например Razer за 137 лв.

Но все пак препоръчвам мишката. Ако търсите нещо интересно, по-различно и на невисока цена, то uRage Reaper NXT е добър вариант. За покупка и проверка на актуалната цена можете да проверите сайта на Desktop.bg.

Видео

Основната движеща сила зад проекта DLC.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *