Ревю на Honor Band 5 Sport – бюджетен тракер за начинаещи
Honor Band 5 Sport

Пазарът на смарт гривни и часовници бележи постоянно ръст през последните години. Увеличава се разнообразието от производители и модели. Запълват се нови ниши, които включват както много висок клас, така и базови предложения. Днес ще ви представя една гривна на Honor. Band 5 Sport е подходяща гривна ако това ще ви е първи подобен продукт. Ако досега не сте използвали и не сте сигурни дали ще ви е удобно и полезно. Ниската цена ще ви предостави лесно навлизане при този тип продукти. А след време ще прецените дали ви е нужно нещо по-сериозно.

Дизайн

Нека започнем с външния вид на Band 5 Sport. Той е много приятен и ненатрапващ се. Гривната е с малки размери и тегло (15 гр.) и е много подходяща за дами, които не искат нещо тежко и голямо на ръката. Поради тази причина от Honor са решили да не използват стандартна силиконова каишка, а нещо с по-приятен вид. Важно е да се отбележи, че каишката е направена от рециклирана пластмаса. Предлагат се различни цветове.

Band 5 Sport разполата с малък LCD екран и кръгъл бутон, който служи за навигация. Самата основна част на гривната може да се сваля от каишката и да се закачи на връзкрите на обувка. Когато тялото е разкачено от каишката се случва и зареждането на батерията.

Гривната е водоустойчива на дълбочина до 50 метра (ISO стандарт 22810:2010). Може да се нози без проблеми под душа или при плуване в плитки води (басейн, река, езеро). Не се препоръчва носенето в сауна, морска вода или при условия, които могат да предизвикат корозия. Гривната няма спортен режим за проследяване на плуване.

HONOR Band 5 Sport

Функционалност

Honor Band 5 Sport разполага с базова функционалност. Може да отчита брой изминати крачки. На база на тази информация и благодарение на алгоритми гривната калкулира какво разстояние е изминато и колко калории са изгорени. Данните за калориите вероятно се пресмятат в комбинация с теглото, което сте въвели в профила си. Band 5 Sport съща така може да следи качеството на сън. Разбира се показването на индикация на екрана за входящо обаждане или нотификация също се поддържа. В този случай се включва и вибрация, за да разберете, че е нужно да погреднете към гривната. За съжаление обаче не се показва информация кой точно звъни, а само че звъни някой.

Спорт

В името на гривната фигурира и думата Спорт. Нека да обърнем внимание защо това е така. При закачане на връзките на обувки Band 5 Sport може да показва статистики за бягане и баскетбол. Това е възможно благодарение на 6-осен сензор, който се различава от стандартния 3-осен. От Honor обещават точност до 97% на информацията от този сензор.

Бягане

По време на бягане могат да се събират статистики по няколко показателя. Това са Foot Strike Pattern, Landing Impact, Ground Contact Time, Cadence, Step Length, Eversion Excursion и Swing Angle. За съжаление обаче Band 5 Sport не разполага с GPS и не можете да видите на карта къде сте бягали.

Баскетбол

При баскетбола също има подробни статистики. Те отново включват стандартните продължителност на тренировка, изгорени калории и разстояние. Но също така може да се види брой скачания и височина на отскоците. Това е възможно благодарение на сензора в гривната. Honor са създали специални алгоритми, които да улавят тези движения.

Honor Band 5 Sport Software

Софтуер

Honor Band 5 Sport работи с приложението Huawei Health, което е налично за Android и iOS. Връзката се осъществява посредством bluetooth. Към приложението можете да закачате различни гривни и часовници на Honor и Huawei. От приложението можете да видите детайлни статистики както за сегашния ден, то така и за предишни дни, седмици и месеци. Без приложението няма как гривната да работи. Също така е важно да се отбележи, че не е нужно да имате Honor или Huwei телефон, за да инсталирате приложението.

Цена

Цената на Honor Band 5 Sport е около 49 лв и е напълно адекватна спряво това, което предлага гривна. Може да се закупи и на по-ниска цена с договор от мобилен оператор. Предполагам, че има случаи, в които може да се даде като подарък / бонус при специална оферта.

Ако сте сериозен спортист, то Honor Band 5 Sport най-вероятно не е подходящ за вас. Причината е липсата на GPS. От друга страна ако не сте сигурен от какво имате нужда, то това може би е подходящ продукт за вас. Ниското тегло и компактните размери почти не се усещат. Каишките със сигурност са много аткрактивни за дамите. Ниската зена прави Band 5 Sport подходящ за коледен подарък или друг празник.

Оценка 4 от 5 ⭐⭐⭐⭐

Никола Овчарски

Модел: HONOR Band 5 Sport
Екран: 0.5 инча черно бял PMOLED
Тегло: 15 грама
Батерия: до 14 дни
6-осов сензор за движение
Bluetooth 5.0

Още публикации

Exynos 2100 SoC – най-доброто от Samsung с 5G на 5 нм

Exynos 2100 SoC – най-доброто от Samsung с 5G на 5 нм

Преди малко повече от месец Qualcomm представиха Snapdragon 888 - новият флагман в портфолиото на Qualcomm. Exynos 2100 пък е отговорът на Samsung, който ще се използва в топ моделите на марката през 2021. Очаква се дебютът да е в Galaxy S21. Какво е Samsung Exynos?...

Ревю на Marvo M513 – добра геймърска мишка без нищо излишно

Ревю на Marvo M513 – добра геймърска мишка без нищо излишно

В наши дни пазарът е наводнен от геймърски мишки. Освен добре познати и стари марки като Razer и SteelSeries например, то има и една дузина модели от по-нови брандове. Или брандове, които досега не са имали геймърски мишки, но са решили да се включат и на този пазар....

Какви са минусите на Apple M1 спрямо Intel и AMD

Какви са минусите на Apple M1 спрямо Intel и AMD

Наскоро Apple представиха M1. Революционен чип, който най-вероятно ще промени индустрията. Защо това е много вероятно да се случи вече писах в тази статия. Препоръчвам ви да я прочетете ако не сте запознати какво точно представлява M1. Apple M1 е революционен чип, но...