Minion Masters Gameplay

Minion Masters е игра, в която двама играчи се изправят един друг в дуел с карти. Всеки играч си избира герой с различни плюсове и минуси, както и от какви карти да се състои тестето му. Мачовете са бързи и динамични, играта към писането на този текст е в ранна алфа версия, но прави впечатление, че разработчиците работят доста усърдно и постоянно има развитие. Minion Masters прилича на популярната мобилна игра Clash Royale, но хубавото е че е за PC и може да се играе в multiplayer чрез Steam. Играта откъм системни ресурси е много лека и пъргава, тоест може да се играе и на машини със слаби характеристики. Картите и единиците, които могат да се използват са от различен тип със своите преимущества и недостатъци, могат да се купуват или крафтват. Всяка карта изисква определено количество мана, за да се включи на бойното поле. По-силните карти изискват повече мана. В Minion Masters има няколко типа валута (монети, Shards и Rubies), които служат за отключване на нови карти, герои и арени. Чрез игра получавате от тези ресурси, но разбира се можете да закупите и с реални пари.

Към момента следните герои са налични:

  • Stormbringer - основният герой, който идва отключен с първото стартиране на играта. Набляга на атаките от разстояние и дава +2 Range на този тип единици при вдигане на трето ниво.
  • Volco - точно обратното, набляга на меле атаките от близко разстояние. Отключва се с 1000 Shards или 525 Rubies. Дава +100% Damage на меле единиците при вдигане на трето ниво.
  • Mordar - герой тип некромансер, чийто умения включват възкръсването на загубени единици. Това е и единственият герой, който атакува по няколко единици едновременно, но за сметка на по-бавни и по-леки атаки. Струва 1500 Shards или 775 Rubies.
  • Ravager - хищник, който разчита на грубата сила. Дава преимущество на единиците, които са на половин живот. Струва 1000 Shards или 525 Rubies.
  • Ratbo - пуска по един Scrat (Health: 15, DPS: 10) при всяка изиграна карта с единица (тоест да не е spell), а при вдигане на трето ниво пуска по още един Scrat. Единицана е слаба, но не коства мана и може да разсейва противниковите единици. Ratbo струва 500 Shards or 300 Rubies.
  • King Puff - целта е да контролира двата моста, може да разменя позициите на единиците върху тях като зашеметява противниковите за 4 секунди. Ако контролира поне единия мост, то King Puff е имунизизиран. Струва 1500 Shards или 775 Rubies.
  • Apep - герой, който разчита на количество, а не на лични бойни качества. Може да използа карти, които изискват наполовина от стандартната мана. Струва 500 Shards или 300 Rubies.
  • Settsu - единственият герой, който може да взима участие в битката и на самото бойно поле. Струва 1000 Shards или 525 Rubies.
  • Milloween‎ - много опасен герой, но и труден за игра. Разчита на заклинания (spells), които дават преимущество, тоест нужно е да се играе с такова тесте, в което има spell карти. Към момента Milloween‎ не може да се закупи, печели се при определени условия.

Minion Masters: minionmastersthegame.com

Основната движеща сила зад проекта DLC.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *