Razer Kraken Pro V2 Ревю

Razer Kraken Pro V2

В краят на миналата година в България стартираха продажбите на обновената версия на едни от най-популярните слушалки на Razer – Kraken Pro. Версия две получава подобрения в няколко основни категории – качество на звука, външен вид и качество на изработка.

Дизайн

Нека започнем с външния вид. Новите слушалки са изцяло в черно, няма и спомен от характерното за Razer електриково зелено. Слушалките изглеждат по-стилни, по-ушлайфани. Разбира се външният вид е субективен, но за мен слушалките изцяло в черно изглеждат много по-добре, не изглеждат като някоя детска играчка.

Размерите са големи, но въпреки това слушалките са леки и няма вероятност да изпаднат от главата ви. В горната част виждаме новото, променено лого на Razer, под него се намира тънък слой уплътнение за комфорт. Първоначално като видях колко е малко помислих, че ще се отрази на комфортн, но реално се оказа, че въобще не е така. Слагам слушлаките на главата и горната част въобще не я усещам.

Kraken Pro V2 използва тънък плетен 3.5 милиметров аналогов аудио кабел с добро качество на изработка и дължина от 1.3 метра. В комплектът е включен и допълнителен 2-метров сплитър ако ще използвате слушалките на десктоп машина, която има отделни жакове. Това означава, че можете да използваше слушалките и с мобилен телефон за слушане на музика например. На основният кабел се намира и дистанционно за регулиране нивото на звука както и за включване/изключване на вградения микрофон. Самата врътка е малка и не е особено стегната, тоест няколко пъти ми се случи без да искам да я закача с ръка и с лекота да си променя нивото на звука, което е малко досадно и в някои напечени моменти може да окаже важно влияние.

В лявата слушалка се намира и вградения микрофон, който може да се прибира в корпуса когато или ако въобще не ви трябва. Като качество микрофонът се справя много добре. Сега, не очаквайте нещо невиждано и революционно откъм качество, не може да се сравнява със самостоятелен микрофон, но за гейминг е напълно достатъчен. В краят на видеото можете да чуете и запис от микрофона.

Kraken Pro V2 са слушалки от тип над ухото, тоест ухото ви влиза изцяло в тях. Между говорителите и ушите се намира дебел слой от плътна и мека пяна, която същевременно и изолира. Тоест не чувате околния шум, както и околните не чуват вас. При мен нямаше проблем от запотяване при по-продължително носене. Самите наушници са с кръгла форма, която за мен е напълно комфортна, но има хора, които предпочитат овална форма. Razer предлагат като допълнителен аксесоар такъв тип наушници, но не съм сигурен дали въобще ще се предлагат в България.

Звук

Откъм качество на звука Kraken Pro V2 използва 50-милиметрови говорители, за разлика от 40-милиметровите в предишното поколение на слушалките. В средните и високите честоти звука е много добър и има силен бас. Това от една страна е хубаво, но от друга – не, зависи от гледната точка. Басът създава приятно усещане по време на динамични игри, но не е толкова изпипан. Аз предпочитам по-ушлайфан звук за сметка на шумен бас. Тъй като слушалките използват аналогов 3.5-милиметров кабел за връзка, не можете да се възползвате от Synapse софтуера на Razer, за да промените някоя – друга настройка. Но по-скъпите Kraken 7.1 V2 използват USB кабел и могат да бъдат настройвани.

Характеристики

 • Честотна характеристика: 12 Hz – 28 kHz
 • Чувствителност: 118 dB
 • Импеданс: 32 Ω @ 1 kHz
 • Мощност: 30 mW (максимум)
 • Размер говорители: 50 мм
 • Чувствителност на микрофона: 38 ± 3 dB
 • Интерфейс: Жак 3.5 мм
 • Пасивна шумоизолация
 • Изработка: боксит алуминий
 • Тегло: 322 гр
 • Кабел 1.3 м плюс 2 м сплитър

Изработка

Откъм качество на изработка Razer са се справили много добре. Рамката на слушалките е произведна изцяло от алуминий, тоест не става дума за някоя пластмаса, която може да бъде счупена по-лесно. Би трябвало слушалките да издържат известна доза издевателство върху тях като разбира се това не е препоръчително да се проверява. Все пак в името на слушалките фигурира думата Pro, което би трябвало да означава, че ще се използва от хора, които си изкарват с тях прехраната и не могат да си позволят да ги предадат по средата на някой турнир.

Razer Kraken Pro V2

Като цяло Razer са направили един добър ъпгрейд спрямо предишното поколение като са взаимствали и малко от по-скъпите Man’o’War. Разликата в качеството на звука спямо предишното поколение не е голямо, но за сметка на това вградения микрофон се справя много по-добре и изработката е по-добра. Самите слушалки са големи, но са комфортни и не ми падат от главата. Предвидени са за гейминг и за тази си цел се представят отлично. Ако сте аудиофил и имате много претенции към качеството на звука, то по-добре е да се насочите към друга марка от типа на Зенхайзер или Аудио-техника като може би да подготвите и по-висок бюджет.

Видео

Актуална цена: Razer Kraken Pro V2

Основната движеща сила зад проекта DLC.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *